Aktuellt


Nu finns anmälningslistan till höstens klubbdans i Klubbpärmen.


Fler danser under hösten

Vi har lagt till 3 banddanser med inspelat material till höstens program se fliken Danser


Höstens 'prova på'


Igår den 19 september hade vi inbjudit till 'prova på'. Vi hade en fantastisk uppslutning! Det kom 27 personer som var intresserade av squaredans. Nu håller vi tummarna för att de flesta av dessa återkommer till nybörjarkursen. Ett stort tack till alla som hjälpte till att få våra besökare att trivas och förhoppningsvis tycka att squaredans är kul.


Änglakurs


För att vi som dansar som änglar ska bli bättre och för att kursdeltagarna ska få så bra stöd som möjligt, kommer vi att hålla en Änglakurs den 16 oktober mellan 11:00 och ca 14:00. Vi kommer att vara i Kvarntorpsgården. Kursen kommer att hållas av Calle Brunér och Marie Fernulv från Saltsjö Square Dancers respektive Ocean Waves.Kursen kommer inte att kosta något.


Målet med denna kurs är att tydliggöra vad som förväntas av en ängel. För att gå kursen är det bra om du är säker på programmen Basic och Mainstream. Behärskar du fler program är det givetvis en fördel. Kan du dessutom dansa både som vänster- och högerdansare är det bra. Målet är att våra änglar skall vara just änglar för våra kursdeltagare.Klubbresa september 2019


I helgen var vi på klubbresa. Vi tackar Doris för att har skrivit följande:


Årets klubbresa gick till Mariehamn på Åland. 49 glada resenärer samlades på olika platser för att invänta bussen som skulle frakta oss till Kapellskär. Vi höll på att tappa bort en resenär men efter ett sökande med hjälp av mobiltelefon kom resenären till rätta och vi kunde fortsätta. Ytterligare 3 dansare anslöt senare.

Efter en god middag på hotellet började helgens första dans. Tomas Hedberg och Michael (Micke) Gerkman callade. Lite ringrostiga var vi men Tomas och Micke guidade oss genom dansen. Som mest var det 6 squarer. Dansglädjen var på topp. Och orken varade hela kvällen.

Lite sega var vi på lördag morgon men våra duktiga callers satte fart på oss. Efter en och ½ timmes dans fick vi som dansade B M P lunch. A1-dansarna fortsatte en timme till. Efter lunch satte våra callers oss på stora prov. Vi dansade tandem utan att använda händerna. Tomas och Micke hade vissa svårigheter att få oss att dansa rätt. Men många glada skratt blev det.

På eftermiddagen fick vi besök av Alandia Square Dancers. Besöket var mycket uppskattat från båda klubbarna. Squaredans är ju universell. Det är ju det som är så fantastiskt med squaredans.

Efter middagen på lördagskvällen fortsatte dansen med oförminskad styrka. Vi var fortfarande 6 squarer på dansgolvet.

Squaredans bygger på gemenskap. Därför blev det naturligt att samlas efter dansen för ett kvällssamkväm. Vi hade mycket att diskutera. Det är ju inte alltid som vi gör som våra callers säger åt oss. Utan ibland hittar vi på egna call som inte alls finns i någon danslista. Callers sätter oss på prov genom att ställa oss half sashay. Resultatet blir inte alltid det som förväntas. Tänk bara hur svårt det blir för oss vanliga högerdansare när vi måste få en ovan och lång vänsterdansare att komma runt i en courtesy turn.

När söndagen kom var vi nog lite trötta efter allt dansande på lördagen. Men nu satt ju squaredansen i benen så dansen gick nästan av sig själv. Och tack vare våra glada och entusiastiska callers är det ju ingen konst att dansa. Hemresan gick i avslappningens tecken.

En liten historia som berättades under vår middag på lördag:

Hur Åland fick sitt namn!

I tidernas begynnelse var ett skepp på drift i Östersjön. Besättningen var både hungriga och trötta när någons plötsligt sa: Ååååååååååå jag ser land.


Vid pennan

DorisNu finns information om våra danser och kurser  i höst under respektive rubrik.Tag gärna en titt på sidan FLYERS ANDRA KLUBBAR för att hitta danser i och nära Stockholm.


Vi har fått följande information från Lief Snuffe Ericsson bifogade flyers kan du hitta under Flyers andra klubbar :


HEJ ALLA KLUBBAR / KLUBBREPRESENTANTER,
Det vore vänligt om denna information nådde Era medlemmar på något sätt.
Varför inte passa på att turista och dansa vid samma tillfälle.
Här kommer tre flyers om mina danser utomlands under 2019.
Du som är intresserad - Hör av dig!
Kerstin och jag hjälper naturligtvis mer än gärna till med braiga rese-, turisttips och annat. Alla tre orterna är ganska lätta att ta sig till.
Resekostnaden.. Nej, jag vill inte påstå att det är dyrt men allt är ju relativt till vars och ens kassa.

8-10 mars callar jag tillsammans med Schweizaren Urs Frick hos Butterfly Dancers i Ecuisses.
Denna ort ligger i Bourgogne-området, ungefär 32 mil söder om Paris.

17-19 maj callar jag för Country Dream i Roquemaure.
Denna ort ligger i västra Provence nära Avignon och ungefär 12 mil norr om Marseille

18-19 oktober callar jag Ritterdansen för Habsburger Queen's Shufflers tillsammans med deras klubbcallers i Windisch, lite nordväst om Zürich.Välkommen att bidra med text till vår hemsida. Något som passar på Aktuellt, Senaste nytt eller skriv något gästboken.


Kom ihåg vår kursdagbok! Bra att veta vad som var nytt vid senaste kurstillfället, i synnerhet om du varit frånvarande.


Det senaste medlemsbladet finns nu på vår hemsida under fliken "OM KLUBBEN"


European Convention 2020 arrangeras av Crazy Flutters. Evenemanget kommer att hållas i en väldigt intressant stad, Sigtuna, Sveriges äldsta stad. Den trevliga atmosfären i den här lilla staden kommer att överraska dig.

  Du kan läsa mera på convention2020.se


För säkerhets skull, om olyckan är framme..!

Ett tillbud kan lätt hända i dansens virvlar, när vi är många, vi halkar, krockar eller blir kanske yra och faller. Styrelsen har beslutat att av säkerhetsskäl upprätta en anhöriglista med telefonnummer om något skulle hända under ett danspass som kräver att anhörig meddelas. Styrelsen och dansvärdarna kommer att samla in uppgifter i samband med kurspassen. Detta bygger naturligtvis frivillighet!