Aktuellt


Kom inte för att dansa om du själv eller någon du bor med eller träffar ofta har några som helst symptom på förkylning. Även de som har fått tre doser med vaccin kan bli sjuka och bära med sig smitta. Pandemin är inte över!


Tips på ett intressant tv-program om dans "Den Dansande Mäniskan"
"https:=//www.svtplay.se/video/35060027/vetenskapens-varld/vetenskapens-varld-sasong-35-den-dansande-manniskan?id=KqyyXMp"


På Onsdagsdansen den 25 maj  kommer vi att dansa med Michael Gerkman som caller se flyer


Nu finns Square Info Nr 1  2022 tillgänglig på förbundets hemsida.


Protokoll från årets föreningsstämman finns nu tillgängligt under fliken "OM KLUBBEN"  Årsmöteshandlingar 2022.


Schema för årets Onsdagsdanser finns nu på vår hemsida och även på förbundets danslista.


Convention 2022 kommer att hållas i Flen mera information härNär vi ses på kurser och danser tänk på att:

Ovanstående råd kan ses som sunda och självklara även till vardags i vår klubb.

Tag gärna en titt på sidan FLYERS för att hitta danser i och nära Stockholm.


Välkommen att bidra med text till vår hemsida. Kanske något som passar här på Aktuellt sidan

Kom ihåg vår kursdagbok! Bra att veta vad som var nytt vid senaste kurstillfället, i synnerhet om du varit frånvarande.

Det senaste medlemsbladet finns nu på vår hemsida under fliken "OM KLUBBEN"


För säkerhets skull, om olyckan är framme..!

Ett tillbud kan lätt hända i dansens virvlar, när vi är många, vi halkar, krockar eller blir kanske yra och faller. Styrelsen har beslutat att av säkerhetsskäl upprätta en anhöriglista med telefonnummer om något skulle hända under ett danspass som kräver att anhörig meddelas. Styrelsen och dansvärdarna kommer att samla in uppgifter i samband med kurspassen. Detta bygger naturligtvis frivillighet!


Klubbresa september 2019

I helgen var vi på klubbresa. Vi tackar Doris för att har skrivit följande:

Årets klubbresa gick till Mariehamn på Åland. 49 glada resenärer samlades på olika platser för att invänta bussen som skulle frakta oss till Kapellskär. Vi höll på att tappa bort en resenär men efter ett sökande med hjälp av mobiltelefon kom resenären till rätta och vi kunde fortsätta. Ytterligare 3 dansare anslöt senare.

Efter en god middag på hotellet började helgens första dans. Tomas Hedberg och Michael (Micke) Gerkman callade. Lite ringrostiga var vi men Tomas och Micke guidade oss genom dansen. Som mest var det 6 squarer. Dansglädjen var på topp. Och orken varade hela kvällen.

Lite sega var vi på lördag morgon men våra duktiga callers satte fart på oss. Efter en och ½ timmes dans fick vi som dansade B M P lunch. A1-dansarna fortsatte en timme till. Efter lunch satte våra callers oss på stora prov. Vi dansade tandem utan att använda händerna. Tomas och Micke hade vissa svårigheter att få oss att dansa rätt. Men många glada skratt blev det.

På eftermiddagen fick vi besök av Alandia Square Dancers. Besöket var mycket uppskattat från båda klubbarna. Squaredans är ju universell. Det är ju det som är så fantastiskt med squaredans.

Efter middagen på lördagskvällen fortsatte dansen med oförminskad styrka. Vi var fortfarande 6 squarer på dansgolvet.

Squaredans bygger på gemenskap. Därför blev det naturligt att samlas efter dansen för ett kvällssamkväm. Vi hade mycket att diskutera. Det är ju inte alltid som vi gör som våra callers säger åt oss. Utan ibland hittar vi på egna call som inte alls finns i någon danslista. Callers sätter oss på prov genom att ställa oss half sashay. Resultatet blir inte alltid det som förväntas. Tänk bara hur svårt det blir för oss vanliga högerdansare när vi måste få en ovan och lång vänsterdansare att komma runt i en courtesy turn.

När söndagen kom var vi nog lite trötta efter allt dansande på lördagen. Men nu satt ju squaredansen i benen så dansen gick nästan av sig själv. Och tack vare våra glada och entusiastiska callers är det ju ingen konst att dansa. Hemresan gick i avslappningens tecken.

En liten historia som berättades under vår middag på lördag:

Hur Åland fick sitt namn!

I tidernas begynnelse var ett skepp på drift i Östersjön. Besättningen var både hungriga och trötta när någons plötsligt sa: Ååååååååååå jag ser land.

Vid pennan

Doris