Aktuellt


 

Vid vårt styrelsemöte den 19 augusti beslöt vi, med tanke på Coronapandemin och Folkhälsomyndighetens rekommendationer, att ställa in höstens kurser och publika danser. Skulle läget under hösten förbättras så att vi kan återuppta verksamheten, räknar vi med att starta med dansträning. Information om detta kommer att finnas här på hemsidan och skickas ut med e-post.


Glöm inte bort att Måndagen den 14e september återkommer ”Virtual Square Dances Sweden” (VSDS) med en avrostningsdans för er som hittills av en eller annan anledning ännu inte varit med och dansat virtuell. Se senaste medlemsblad för mera information.


För de medlemmar som ändå är intresserade av att dansa, kommer vi att ordna en gemensam dans den 7 oktober, förutsatt att läget inte förvärras. Förhandsanmälan är obligatorisk och deltagarantalet begränsat. Klockan 11:00-12:45 dansar vi Pg P Pg A1 (anmäl dig här) och 13:15-15:00 dansar vi Bg B Bg M (anmäl dig här). Deltagarantalet är begränsat till 32 dansare i varje pass. Vill du dansa båda passen krävs 2 anmälningar.


Vid SAASDC stämma den 4 juli offentliggjordes plats och tid för Convention 2021. Evenemanget kommer att hållas i Halmstad 11-13 juni nästa år. Mera information finns på http://www.convention2021.se.


För dig som vill prova på virituell squaredans så är Facebook gruppen Virtual Square Dances Sweden är nu tillgänglig för alla squaredansare. Nya medlemmar skall svara på två frågor innan de läggs till.


Nytt nummer av Square-Info Nr 2 2020 finns nu tillgängligt på https://squaredans.se/sqinfo/sqinfo-2020-2.pdf


Med anledning av Coronasmittan är årets klubbresa är inställd.

Styrelsen har beslutat att ställa in årets klubbresa då vi inte tror att det kommer att vara möjligt att genomföra den med tanke på Covid-19 infektionen.


Protokollet från årsmötet finns nu tillgängligt under fliken om klubben. Att protokollet inte är justerat ännu beror på den sociala isolering vi iakttar orsakat av Covi-19 smittan.Våra så kallade ”Computer Cards” börjar bli slitna och de fungerar inte alltid utan problem. Därför tänker vi göra ett försök att använda senaste versionen Leif Håkansson’s Square Dance Rotation program.


Coronavirus sprids nu i Sverige


När vi ses på kurser och danser tänk på att:

Ovanstående råd kan ses som sunda och självklara även till vardags i vår klubb.


Tag gärna en titt på sidan FLYERS ANDRA KLUBBAR för att hitta danser i och nära Stockholm.


Välkommen att bidra med text till vår hemsida. Något som passar på Aktuellt, Senaste nytt eller skriv något gästboken.


Kom ihåg vår kursdagbok! Bra att veta vad som var nytt vid senaste kurstillfället, i synnerhet om du varit frånvarande.


Det senaste medlemsbladet finns nu på vår hemsida under fliken "OM KLUBBEN"För säkerhets skull, om olyckan är framme..!

Ett tillbud kan lätt hända i dansens virvlar, när vi är många, vi halkar, krockar eller blir kanske yra och faller. Styrelsen har beslutat att av säkerhetsskäl upprätta en anhöriglista med telefonnummer om något skulle hända under ett danspass som kräver att anhörig meddelas. Styrelsen och dansvärdarna kommer att samla in uppgifter i samband med kurspassen. Detta bygger naturligtvis frivillighet!


Klubbresa september 2019


I helgen var vi på klubbresa. Vi tackar Doris för att har skrivit följande:


Årets klubbresa gick till Mariehamn på Åland. 49 glada resenärer samlades på olika platser för att invänta bussen som skulle frakta oss till Kapellskär. Vi höll på att tappa bort en resenär men efter ett sökande med hjälp av mobiltelefon kom resenären till rätta och vi kunde fortsätta. Ytterligare 3 dansare anslöt senare.

Efter en god middag på hotellet började helgens första dans. Tomas Hedberg och Michael (Micke) Gerkman callade. Lite ringrostiga var vi men Tomas och Micke guidade oss genom dansen. Som mest var det 6 squarer. Dansglädjen var på topp. Och orken varade hela kvällen.

Lite sega var vi på lördag morgon men våra duktiga callers satte fart på oss. Efter en och ½ timmes dans fick vi som dansade B M P lunch. A1-dansarna fortsatte en timme till. Efter lunch satte våra callers oss på stora prov. Vi dansade tandem utan att använda händerna. Tomas och Micke hade vissa svårigheter att få oss att dansa rätt. Men många glada skratt blev det.

På eftermiddagen fick vi besök av Alandia Square Dancers. Besöket var mycket uppskattat från båda klubbarna. Squaredans är ju universell. Det är ju det som är så fantastiskt med squaredans.

Efter middagen på lördagskvällen fortsatte dansen med oförminskad styrka. Vi var fortfarande 6 squarer på dansgolvet.

Squaredans bygger på gemenskap. Därför blev det naturligt att samlas efter dansen för ett kvällssamkväm. Vi hade mycket att diskutera. Det är ju inte alltid som vi gör som våra callers säger åt oss. Utan ibland hittar vi på egna call som inte alls finns i någon danslista. Callers sätter oss på prov genom att ställa oss half sashay. Resultatet blir inte alltid det som förväntas. Tänk bara hur svårt det blir för oss vanliga högerdansare när vi måste få en ovan och lång vänsterdansare att komma runt i en courtesy turn.

När söndagen kom var vi nog lite trötta efter allt dansande på lördagen. Men nu satt ju squaredansen i benen så dansen gick nästan av sig själv. Och tack vare våra glada och entusiastiska callers är det ju ingen konst att dansa. Hemresan gick i avslappningens tecken.

En liten historia som berättades under vår middag på lördag:

Hur Åland fick sitt namn!

I tidernas begynnelse var ett skepp på drift i Östersjön. Besättningen var både hungriga och trötta när någons plötsligt sa: Ååååååååååå jag ser land.


Vid pennan

Doris