Kommande aktiviteter!


På lördag den 25 och söndag den 26 november firar Roland sin 60-årsdag med mottagning i ABF's lokaler i Huddinge.

Lördag  25 nov Dans A1 och A2       17:00-19:00

Söndag 26 nov Dans Plus                  9:30-11:30

                        Dans Mainstream    11:30-13:30

                        Dans Basic              13:30-15:30

Caller: Svante Jordeskog

Ca 50 min in i danspasset bjuds kaffe/te + tilltugg.

Dans i fler danspass än ett i mån av plats.


Roland uppskattar om du lämnar en kort eller lång beskrivning hur squaredans påverkat ditt liv.

Adressen är: ABF Blå salen, Kommunalvägen 26 Huddinge.

Roland hälsar er välkomna.


Söndagen den 3 december är det Adventsdans hos sveriges yngsta squaredansklubb Violen i Flen se deras flyer.


Anmälningslista för juldans och terminsavslutning finns nu i klubbpärmen, anmälan och betalning senast den 30 november till Pg 17 75 17 -0. Flyer finns här


Det är många bra danser i närområdet under de kommande veckorna se övriga danser !Försäkerhets skull, om olyckan är framme..!


Ett tillbud kan lätt hända i dansens virvlar, när vi är många, vi halkar, krockar eller blir kanske yra och faller. Styrelsen har beslutat att av säkerhetsskäl upprätta en anhöriglista med telefonnummer om något skulle hända under ett danspass som kräver att anhörig meddelas. Styrelsen och dansvärdarna kommer att samla in uppgifter i samband med kurspassen. Detta bygger naturligtvis frivillighet!


Föreningen har också låtit styrelsen genomgå en kortare utbildning i första hjälp och användande av vår hjärtstartare eller defibrillator som finns i danslokalen på Kvarntorpsgården.Senaste Nytt!


Lördagen den 18 november firade vi klubbens 20-års jubileum på Ångaren i Näsbypark. Vi var drygt 70 medlemmar på plats. Vi åt en god lunch och lyssnade på sångkvarteten Twist innan vi dansade till Lasse Rawet. Ett strort tack till alla som hjälpt till att göra festen så lyckad.


Näsbyparks Squaredanceklubbs 20-årsjubileum


Lördagen den 18 november firade Näsbyparks Squaredanceklubb sitt 20-årsjubileum på Ångaren i Näsbypark. Klubben startades av Andrea Oxenstjerna 1997 just i dessa lokaler. Vi har fortfarande några medlemmar kvar som varit med ända från början och det är allas vår Roland Danielsson, Christina Hörnsten, Elisabeth Monsén och Lennart Högström. Varken Elisabeth eller Lennart dansar numera, men det var så roligt att de ville vara med på jubileet.


Anna-Lisa Järling blev tidigt tillfrågan om hon ville sköta dekoreringen och så vackert hon hade gjort det! Ljusslingor och fantastiskt vackra blomdekorationer av rosor och gröna växter, som stod i oasis fint ombundna på borden. Dekorationerna gick i klubbens färger med rött och grönt och guld. Stort tack Anna-Lisa!


Krögaren Raymond serverade oxjärpar med sås och stekt potatis, lingon, inlagd gurka, och svartvinbärsgele. Mycket gott! Därefter pannacotta med lakrits och hallon, samt kaffe.


Lagom till desserten kom barbershopkvartetten Twist och sjöng och underhöll oss. Dessa unga kvinnor är så otroligt duktiga på stämsång och showmanship. De fick till och med igång hela klubben i en allsång i stämmor med en hyllning till våra callers.


Gugge Gahmberg, ordförande i Squaredansklubben Seniorerna, gratulerade vår klubb med ett fång underbara rosor att fördela i styrelsen och ett gratulationskort. Tusen tack Gugge!


Efter dessa festligheter började dansen. Lasse Rawet var dagens caller och Roland, som denna dag skulle slippa calla, ville ändå vara med på ett hörn och callade ett tip tillsammans med Lasse. Rolf Boettge bjöds också upp av Lasse att vara med på scenen och calla för oss. Vi dansade allt från Basic till A1, men kunde tyvärr inte vara mer än fyra squarer samtidigt på golvet.


Bilder och filmer kommer som vanligt upp på hemsidan. Alla är väl inte av bästa kvalitet, med de ger en uppfattning av hur trevligt vi hade det.


Sammantaget var det ett mycket lyckat och trevligt jubileum!

Detta ger sig inte av sig självt utan det var många som hjälpte till att få det att fungera. Förutom Anna-Lisa, så vill jag tacka framför allt Gunnar, Gudrun, Monica, Leif, Ulvi, och Bertil.


Yellow Rock!

Kerstin